שתי תבניות אינגליש קייק 25 ס״מ או תבנית טרין 50 ס״מ
לשכבת התפוחים
2 תפוחי עץ
100 גרם סוכר
30 גרם דבש
150 גרם מים
לעוגה-
150 גרם סוכר דמררה
150 גרם סוכר לבן
3 ביצים
80 גרם שמן קנולה
3 תפוחי עץ מזן גרני סמית, מגוררים גס
210 גרם קמח
3 גרם אבקת אפייה
3 גרם אבקת קינמון
2 גרם אגוז מוסקט טחון
לקישוט-
נפאז׳ נייטרלי
קוקוס לבן
אבקת זהב
עוגת תפוחים חגיגית

אופן ההכנה
- לפרוסות התפוחים- פורסים את התפוחים לפרוסות רוחב דקיקות (לא מקלפים או מגלענים את התפוחים), ניתן להיעזר גם במנדולינה. מבשלים את הסוכר והמים לסירופ, מניחים את פרוסות התפוחים בסיר הסירופ, מביאים לרתיחה ומכבים את הלהבה. מניחים לצינון בסירופ.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומסדרים מעל את פרוסות התפוחים בצורה חופפת.
- לעוגה- במיקסר מצויד בבלון הקצפה מקציפים את הסוכרים, הביצים והזסט כ-10 דקות, לקבלת תערובת תפוחה מאוד. מזרזפים את השמן בזרם דק.
- מערבבים בעדינות את התפוחים המגוררים, מנפים את החומרים היבשים ומערבלים בעדינות פנימה.
- מעבירים אל התבנית ואופים בחום של 160 מעלות כ-45 דקות.
- מצננים ומשחררים את העוגה.
- ניתן להברישה בנפאז׳ חם ולעטרה בקוקוס ואבקת זהב.