לשתי תבניות אינגליש קייש בגודל 22 ס"מ
4 תפוחי עץ מזן גרני סמית, קלופים, מגורענים וחתוכים לקוביות של כ-1 ס"מ
50 גרם חמאה
150 גרם חמאה רכה
220 גרם סוכר
זסט ומיץ מלימון אחד
1 כפית משחת וניל
2 ביצים
250 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה
200 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ

אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
מטגנים את קוביות התפוחים במחבת עם 50 גרם חמאה כ- 5 דקות, ומניחים לצינון.
בקערת מערבל עם וו הגיטרה מקציפים את החמאה עם הסוכר, קליפת הלימון והווניל במהירות בינונית - גבוהה במשך כ- 10 דקות עד קבלת תערובת אוורירית.
מוסיפים את הביצים אחת אחת וממתינים בין ביצה לביצה.
מנפים קמח ואבקת אפיה יחד ומוסיפים מחצית לתוך תערובת החמאה ומערבלים היטב.
מוסיפים את השמנת ושארית הקמח שנותרה ומערבבים לאיחוד.
באופן ידני מוסיפים את קוביות התפוחים והג'ינג'ר הקצוץ לתוך התערובת בתנועות קיפול עדינות.
יוצקים את התערובת לתוך התבנית ואופים במשך כ- 40 דקות עד הזהבה ועד שקיסם הננעץ פנימה יוצא עם פירורים מעט לחים.
מצננים את העוגה מעל לרשת במשך כ- 10 דקות.
אח"כ הופכים את העוגה, מסירים את התבנית ומניחים לצינון מלא מעל הרשת.