דף בית › מתכונים פונדנט שוקולד-נוגט ל-25 מנות 500 גרם שוקולד מריר איכותי, 55% מוצקי קקאו100 גרם שמנת מתוקה200 גרם חמאה130 גרם אבקת נוגט7 ביצים420 גרם סוכר50 גרם קקאו (רצוי הולנדי או בלגי)35 גרם קורנפלור25 גרם רוםלקישוטאבקת סוכר אופן ההכנה בקערה מעל סיר עם מים רותחים קלות (בן מארי), מתיכים שוקולד, שמנת מתוקה וחמאה. מוסיפים אבקת נוגט.בקערה נפרדת, או במיקסר, מקציפים ביצים וסוכר לתערובת אחידה אך לא תפוחה מידי.בזרם דק, למוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים, תוך הקצפה.מנפים חומרים יבשים, ומוסיפים בתנועות קיפול לתערובת. מוסיפים רום.מעבירים לכלי ההגשה וממלאים ¾ מגובהם.אופים בחום בינוני 170 מעלות כ- 5 דקות, עד אשר הפונדנט מתרומם ומתייצב.מאבקים באבקת סוכר.