1 ק"ג קמח לחם 20 גרם מלח 40 גרם סוכר 15 גרם שמרים יבשים כ-680 גרם מים 50 גרם שמן זית
מלח ים רוזמרין טרי שמן זית
אופן ההכנה
מנפים את כל החומרים היבשים לקערה ומוסיפים את המלח, הסוכר והשמרים. לשים במהירות נמוכה ומוסיפים את המים והשמן בהדרגה. מעבדים לבצק ולשים 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. הבצק מתקבל מעט דביק. מגבירים את מהירות המיקסר ולשים לאיסוף מלא של הבצק.
מניחים עטוף בקערה משומנת עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
מחממים את התנור ל- 230 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, מניחים על מצע משומן למנוחה של 10 דקות.
מרימים בעדינות כל חלק ומותחים לעלה בעובי 1 ס"מ, מניחים על תבנית משומנת ובעזרת האצבעות "דוקרים" את הבצק ומורחים שכבה עדינה של שמן זית.
מפזרים מעל את מלח הים, ענפי הרוזמרין ומניחים לתפוח לעוד 15-20 דקות.
אופים את הפוקאצ'ה למשך 15 דקות, עד אשר פני המאפה מזהיבים. מצננים מעט ופורסים למנות.