דף בית › מתכונים פינוקי שוקולד-נוגט כ-50 יחידות 250 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו200 גרם חמאה100 גרם גלוקוזה (להשיג בחנויות המתמחות)150 גרם אבקת נוגט או מחית פרלינה לוז (להשיג בחנויות המתמחות)40 גרם סוכר4 ביצים בטמפרטורת החדר60 גר קקאו משובח50 גרם קמחלקישוט:אבקת סוכר או קקאו אופן ההכנה מחממים תנור ל-170 מעלות.בקערה מעל סיר עם מים רותחים קלות (בן מארי), ממיסים שוקולד, חמאה וגלוקוזה. מוסיפים אבקת נוגט או פרלינה לוז וטורפים היטב לתערובת אחידה.בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים וסוכר לתערובת אחידה ותפוחה מאוד.בזרם דק מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים, תוך ערבוב רצוף.מנפים פנימה קקאו וקמח ומוסיפים לתערובת בתנועות קיפול.מעבירים את הבלילה לתבניות השקעים, וממלאים עד ל-3/4 מהגובה.אופים במשך כ-10 דקות או עד אשר שהמאפים מתרוממים ומתייצבים.מצננים מעט על רשת, הופכים על צלחת הגשה, מקשטים באבקת סוכר או קקאו ומגישים.