כ-20 יחידות
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח לחם
150 גרם חלב
15 גרם שמרים יבשים/ 25 גרם שמרים לחים
100 גרם סוכר
5 גרם מלח
2 ביצים
קליפה מגוררת מלימון
100 גרם חמאה רכה
לקיפול:
200 גרם חמאה
למילוי:
100 גרם ריקוטה
20 גרם קורנפלור
30 גרם חמאה רכה
80 גרם אבקת סוכר
כפית משחת וניל
60 גרם צימוקים
סוכר לבן לפיזור
אבקת סוכר

אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
מכניסים לקערת המיקסר את כל המרכיבים, למעט החמאה, ולשים 5 דקות.
מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עוד 3 דקות או עד הטמעות מלאה שלה בבצק.
מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה.
מעבירים להתפחה נוספת בקירור, ל-6 שעות.
למחרת מקפלים את החמאה (200 גרם) לתוך הבצק: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בגודל 50X30 ס"מ.
משטחים את החמאה בין שתי יריעות ניילון לעלה מלבני בגודל 2/3 ממלבן הבצק.
מניחים את מלבן החמאה על מלבן הבצק ב-2/3 התחתונים שלו ומקפלים את החלק החשוף של הבצק מעל 1/2 מהחמאה ואת החלק התחתון מעל (מתקבל קיפול המדמה ספר).
מסובבים את הבצק ב-90 מעלות , מרדדים למלבן וחוזרים שוב על פעולת הקיפול.
מצננים כשעתיים.
למילוי:
מערבבים היטב את כל החומרים.
להרכבה:
מרדדים את הבצק למלבן רחב, מורחים את המלית בשכבה אחידה ומקפלים לחצי, מרדדים קלות וחותכים למלבנים בגודל 12X6 ס"מ.
חורצים כל מלבן במרכזו ומסובבים פנימה את הקצוות, לדוגמת פפיון או בורג כפול.
מניחים על תבנית אפיה מרופדת נייר, מכסים ומתפיחים להכפלת נפח.
מזרזפים מעט מים על גבי המאפים וזורים סוכר לבן.
אופים ב-190 מעלות כ-13-15 דקות.
מוציאים מהתנור, מצננים ומאבקים באבקת סוכר.