תבנית 20x20 ס״מ
לבצק:
150 גרם חמאה רכה
1 כפית משחת וניל
1 ביצה
300 גרם קמח
3 גרם אבקת אפיה
קורט מלח
למילוי:
200 גרם פרג טחון טרי
150 גרם חלב
זסט מלימון
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
75 גרם פירורי עוגיות
60 גרם צימוקים כהים
80 גרם אגוזי מלך, קצוצים
1 ביצה
לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה
הבצק:
במיקסר מצויד בוו גיטרה מערבלים את החמאה, אבקת הסוכר והוניל.
מוסיפים את הביצה ומערבלים לתערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח ומערבלים קלות ליצירת פירורים בצק לחים וגדולים.
מחצית מהבצק מעבירים לתוך תבנית אפייה ומהדקים, ואת המחצית הנותרת מותירים כפירורים ומצננים.
המילוי:
מכניסים את הפרג, החלב, הלימון, החמאה והסוכר לתוך סיר, מביאים לרתיחה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את פירורי העוגיות, הצימוקים, האגוזים והביצה. מצננים.
ההרכבה, האפייה וההגשה:
מורחים את מילוי הפרג על גבי בסיס הבצק ומפזרים מעל את פירורי הבצק באופן שווה.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את העוגה 35-40 דקות, עד להזהבה.
מצננים ומאבקים באבקת סוכר.