דף בית › מתכונים פרסבורגר אגוזים-תפוז 2 רולדות לבצק:400 גרם קמח לחם3 גרם שמרים יבשים2 גרם מלח1 ביצהכ-50 גרם חלב150 גרם חמאה רכהקליפה מגוררת מחצי תפוז50 גרם דבשכפית תמצית וניללמילוי:200 גרם אגוזי מלך טוחנים200 גרם סוכר1 חלבוןקליפה מגוררת מחצי תפוזביצה טרופה אופן ההכנה מכניסים את כל מרכיבי הבצק למיקסר מצויד בוו גיטרה ולשים לבצק רך וחלק, כ-8 דקות.עוטפים ומצננים 4 שעות.מערבבים את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה ובצקית.מחלקים את הבצק לשני חלקים.מרדדים כל חלק לעלה מלבני מדויק ודק, מורחים את המילוי ומגלגלים.מניחים על תבנית מרופדת, מברישים בביצה, מתפיחים 30 דקות ומברישים שוב."שורטים" במזלג ודוקרים בעזרת קיסם לאורך הגלילה.אופים כ-20-25 דקות בחום של 180 מעלות.