תבנית 24 ס״מ
לבצק-
400 גרם קמח לחם קשה
80 גרם סוכר
5 גרם מלח
15 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
קליפה מלימון אחד, מגוררת
1 ביצה
1 חלמון
120 גרם שמנת חמוצה
80 גרם חמאה רכה
למילוי-
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת נוגט
20 גרם קורנפלור
150 גרם קונפיטורת תפוזים
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה
לבצק- במיקסר מצויד בוו לישה ומניחים את החומרים היבשים והביצה עם החלמון. מפעילים ומוסיפים בהדרגה את השמנת החמוצה. לשים את הבצק כ-5 דקות ומוסיפים את החמאה בהדרגה, עד להיטמעות מלאה, עוד כ-4 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים ומניחים להתפחה של שעה בטמפ' החדר ומעבירים לקירור של 6 שעות לפחות.
למילוי- מערבבים היטב את כל החומרים לתערובת אחידה.
הרכבה- מרדדים את הבצק לעלה מלבני רחב ובעובי של 3 מ"מ על משטח מקומח. מורחים את כל כמות המילוי מעליו ומגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה. חוצים את הרולדה לאורכה לשניים וקולעים את החצאים לצמה. מלפפים את הצמה סביב עצמה לצורת שבלול ומנחים בתוך תבנית האפייה. מכסים ומתפיחים עד ל80% מנפח המקורי.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים את העוגה 40 דקות.
מצננים ומאבקים באבקת סוכר.