דף בית › מתכונים רוגעלך שוקולד 30-40 יחידות לבצק:½ קילו קמח160 גרם חלב20 גרם שמרים יבשים80 גרם סוכר5 גרם מלח2 ביצים100 גרם חמאה רכהלמילוי:80 גרם קקאו150 גרם סוכר חום150 גרם חמאה מומסתמעט קינמוןלסירופ:300 גרם סוכר150 גרם מים אופן ההכנה הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את כל המרכיבים, למעט החמאה, ולשים 5 דקות.מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עוד 3 דקות.מעבירים לקערה ומתפיחים להכפלת נפח (מומלץ להתפיח שעה בטמרפטורת החדר ועוד לפחות 5 שעות בקירור).המילוי: מערבבים את כל החומרים ומצננים למרקם משחתי.מרדדים 1/4 מהבצק למלבן רחב, מורחים 1/4 מהמילוי בנדיבות וחותכים למשולשים צרים וארוכים.מגלגלים לצורת רוגעלך ומעבירים לתבנית מרופדת.חוזרים על פעולה זו עם יתרת הבצק.מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.אופים בחום של 180 מעלות כ-12 דקות.הסירופ: מרתיחים יחד את הסוכר והמים.מזגגים את הרוגלעך מיד עם יציאתם מהתנור בסירופ החם.