1.5 ליטר ריבה
על בסיס מתכון זה ניתן להכין ריבה כמעט מכל סוג של פרי הדר. אפשר להחליף או לגוון את התבלינים לפי הטעם האישי.
1.5 ק״ג קומקוואט
750 גרם סוכר
100 גרם מיץ תפוזים
50 גרם מיץ לימון
2 כפיות משחת וניל
40 גרם ג׳ינג׳ר טרי מגורר

אופן ההכנה
- חוצים את הקומקוואט ומוציאים את החרצנים.
- מניחים בסיר וממלאים במים קרים. מביאים לרתיחה חזקה, מסננים ומחזירים אל הסיר. ממלאים שוב במים קרים וטריים ומביאים שוב לרתיחה. מסננים וחוזרים על הפעולה הזו שוב. סה״כ 3 הרתחות.
- מחזירים את הפרי אלי הסיר הנקי, מוסיפים את הסוכר, המיצים והתבלינים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית.
- מקפידים להבריש את דפנות הסיר עם מברשת טבולה במים קרים על מנת למנוע רקריסטליזציה של הסוכרים.
- מסירים בעזרת מצקת את הקצף העולה על פני הריבה.
- מבשלים את הריבה על אשר מגיעים לטמפרטורה של 107 מעלות.
- מעבירים מיד את הריבה הרותחת אל צנצנות מעוקרות.
- מצננים ושומרים במקום קריר וחשוך.
מומלץ להיכנס לדף האינסטגרם שלנו, שם תוכלו לראות בהיילייטס את כל השלבים מצולמים.