12 מנות
18 שוקי עוף טרי, קצוצי עקב
שמן זית לטיגון
מלח, פלפל שחור
2 יחידות בצל סגול, פרוס לחצאי טבעות דקות
10 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור
200 גרם סוכר חום
צנצנת בצלצלי פנינה (לא מסוננים)
100 גרם רוטב סויה
1 ליטר ציר עוף
4 בטטות חתוכות לקוביות
500 גרם פטריות, חתוכות לחצאים
צרור בצל ירוק חתוך לטבעות
100 גרם שומשום קלוי

אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר שטוח ורחב, מתבלים את השוקיים ומטגנים להזהבה יחד עם הבצל והשום. מוציאים ושומרים חם.
לאותו סיר מוסיפים את הסוכר, יוצרים קרמל ופותחים בעזרת בצלצלי הפנינה ונוזלי הכבישה, מביאים לרתיחה. מוסיפים את הסויה ומחזירים את העוף והבצלים.
מוסיפים ציר עוף, מתבלים, מרתיחים ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות. מידי פעם מטלטלים את הסיר.
מוסיפים את הבטטות והפטריות וממשיכים לבשל עוד 30 דקות. לקראת סוף הבישול ניתן לפתוח את המכסה לצמצום הרוטב, או להעביר לתנור להשחמה.
להגשה- מתקנים תיבול, מפזרים את הבצל הקצוץ, מטלטלים מעט ומגישים.