12 מנות
50 גרם שמן זית
1 בצל קלוף ומגורר גס
2 יחידות כרישה, קצוצה
צרור עלי סלרי, קצוצים
600 גרם בשר פרגית עוף טחון
צרור פטרוזיליה קצוצה
5 שיני שום כתושות
2 ביצים
½ כוס קמח תירס
1/2 כוס קמח חומוס
מלח, פלפל שחור בנדיבות
½ כפית כמון טחון
½ כפית קארי
½ כפית קינמון
לרוטב-
2 בצלים, קלופים חתוכים לחצאי טבעות
10 שיני שום פרוסות דק
3 כפות שמן זית
צרור עלי מגולד קצוצים
200 גרם פול ירוק קלוף
200 גרם אפונה טרייה
1 ליטר מים
100 גרם משמשים מיובשים, קצוצים
מיץ לקליפה מגוררת מלימון
כפית צ׳ילי יבש גרוס
מלח, פלפל שחור
כוסברה טרייה להגשה

אופן ההכנה
לקציצות: מחממים מחבת רחבה ומטגנים את הבצל והכרישה עד לריכוך ולהזהבה. מצננים. מניחים בקערה את כל יתר החומרים, לשים ומעבדים היטב את עיסת הקציצות. משהים במקרר כחצי שעה.
לרוטב: מחממים בסיר רחב (רצוי סיר שמתאים גם לאפייה בתנור) את שמן הזית. מוסיפים את הבצלים והשום ומטגנים תוך ערבוב עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים, מכסים וממשיכים לבשל כרבע שעה.
מוציאים את העיסה מהמקרר ויוצרים קציצות בקוטר 4־5 ס"מ. מכניסים את הקציצות בעדינות אל הרוטב. מנענעים קלות את הסיר כך שהרוטב יצפה את הקציצות. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות), וממשיכים לבשל כשעה. לקראת תום הבישול מסירים את המכסה ומזהיבים את הקציצות קלות. מוציאים ומעטרים בעלי כוסברה טרייה קצוצה גס