12 מנות
לכדורי הדגים
700 גרם פילה דג לבן טחון (ללא עור) - מוסר/לוקוס/קרפיון
עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
עלים מ-10 גבעולי כוסברה, קצוצים
1 בצל קלוף ומגורר
1 גזר קטן, קלוף ומגורר
1 קישוא, קלוף ומגורר
6 שיני שום כתושות
1 ביצה
5 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל בנדיבות
1/2 כפית פפריקה חריפה
כפית פפריקה מתוקה
עלים מ-6 ענפי טימין, קצוצים
1 כפית אורגנו יבש
שמן לטיגון
לרוטב
3 כפות שמן זית
10 שיני שום פרוסות
1 ק"ג עגבניות שרי, חצויות
עלים מ-6 ענפי טימין, קצוצים
עלים מענף רוזמרין, קצוצים
1 ליטר פאסאטה עגבניות
כ-1 ליטר ציר דגים
מלח, פלפל שחור בנדיבות
כפית סוכר
1/2 כפית צ'ילי גרוס
כ- 300 גרם פסטה קצרה (פוזילי, קונצ׳ילי, פרפלה, אורזו)
להגשה
20 זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים גס
עלים מ-6 ענפי בזיליקום, חתוכים גס
80 גרם שקדים פרוסים, קלויים

אופן ההכנה
לתערובת הדגים- מעבדים את כל המרכיבים, מערבבים היטב ומשהים ל-1/2 שעה לפחות.
לרוטב- מחממים בסיר רחב שמן. מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים 3 דקות. מוסיפים עגבניות שרי ומטגנים קלות.
מוסיפים מיץ עגבניות וציר ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית לצמצום. מתקנים תיבול.
יוצרים קציצות מוארכות מתערובת הדגים, מטגנים בשמן להזהבה ומניחים ברוטב.
מבשלים כ-10 דקות תוך טלטול הסיר מידי פעם.
מוסיפים את הפסטה ומבשלים בערבוב/טלטול עדינים עד לריכוך, כ-12 דקות.
לפני ההגשה מוסיפים זיתים, שקדים ובזיליקום.