- לצולים בשר על פחמים ,מומלץ להצטייד בגריל איכותי, עם פתחי אוורור, רשת צלייה מנירוסטה, מלקחי מתכת ופיסת קרטון/ פלסטיק קשיח לליבוי האש.
- להשתמש בפחמים יבשים לחלוטין מאיכות מעולה, (מומלץ להשתמש הפחמים של עצי זית או הדרים). לא מומלץ להדליק את הפחמים עם חומרי בעירה סינתטיים אלא בחומרים טבעיים (זרדים או נייר). למי שלא יכול לוותר על אמצעי הדלקה סינתטיים, ישנם פחמים דחוסות עם מעט נפט- "הרע במיעוטו".
- בכדי לקבל ניחוחות טובים יותר למוצר הנצלה, כדאי להניח על הפחמים הלוהטים, ממש לפני הצליה, עשבי תיבול טריים כגון: רוזמרין, טימין וטרגון. (ניתן גם להשתמש בעשבי תיבול פרא בשטח).
- מומלץ דרך קבע לאפסן ברכב בקבוק שמן זית משובח, בתוך בקבוק 1/2 ליטר מפלסטיק ולהשתמש בו לבישולים. לאלה ששפתותיהם נסדקו מרוב יובש, תוכל מריחת השמן על השפתיים להקל מאוד.
- ניתן להכין בבית מישרה או תערובת תיבול למינן, ובכך ניתן להשביח את המנות בשטח. לדוגמא: רוטב ויניגרט המורכב מכוס שמן זית, 1/3 כוס חומץ בין יין, 2 שיני שום כתושות, 1/2 כפית מלח, 1 כפית סוכר, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי, עירית קצוצה או כל עשב תיבול אחר. מכניסים הכל לתוך צנצנת אטומה, מנערים ומשתמשים הן לבשר, דגים, ירקות על פחמים ולתיבול סלטים למינם.
- והכי הכי חשוב – לא ללכלך ולהשאיר הרי אשפה. בכל זאת חוגגים יומלדת למולדת…