מה נלמד?
במהלך הסדנה, תקבלו הזדמנות ללמוד לבשל את המנות המפוארות שמאות שנים מעניקות לצרפת את המעמד הגבוה במטבח העולמי וללמוד משפים מקצועיים ומיומנים, שיהפכו את תהליך הבישול לחוויה טעימה ומהנה.
מה נכין?
- ביף בורגיניון – תבשיל בקר מחבל בורגון. מנה עממית במקורה של ביסטרו קלאסי, שעברה אבולוציה במטבחים של העולם המערבי והפכה לקאלט במטבח העילי. במנה זו נדבר על נתחי בקר המתאימים לבישול ארוך ועל שילוב של ירקות שורש בתבשילי קדרה למניהם.
- פטה כבדי עוף וריבת בצל מתובלים ביין אדום בלסמי מצומם – מה הופך כבד לפטה? איך הופכים אותו למנה מעודנת בטעמה? כיצד אפשר לעשות ריבה מבצל? מה זה בלסמי מצומצם? במנה זו נענה על כל השאלות לעיל ונתנסה בעצמנו בהכנת מרכיבי המנה.
- פלוט צרפתי – בן הדוד הקטן ומעודן של הבאגט הצרפתי. נעבוד עם בצק שמרים, לישה נכונה והתפחה כפולה.
- קיש ניסואז – מנה מדרום צרפת, עשירה בטעמים מחופי הים התיכון. נכין בצק פריך ונלמד מה ההבדל בינו לבין הבצקים האחרים ואיך נכון לאפות אותו.
- קינוח ביסטרו מפורסם של פחזניות קטנות וממולאות – pate a choux פרופיטרולים במילוי קרם פטיסייר וניל בציפוי שוקולד מריר.